Vakka-Suomen musiikkiopistossa ei ole pääsykokeita

Uutena jousisoittimena alkaa ensi syksynä kontrabasson opetus.

Vakka-Suomen musiikkiopistoon ilmoittautuminen alkaa maanantaina 4.5. kello 18 ja se hoituu osoitteessa vsmo.inschool.fi.Musiikkiopiston oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Pääsykokeita ei ole.

– Nyt on sinun hetkesi valita itsellesi harrastus, joka kulkee mukanasi koko elämän ajan, rehtori Jussi Kauranen sanoo tiedotteessa.

Vakka-Suomen musiikkiopisto on taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta tarjoava oppilaitos, joka toimii kuuden eri kunnan alueella.

Laitila on hallintopaikkakunta ja opetusta tarjotaan sen lisäksi Uudessakaupungissa, Taivassalossa, Vehmaalla, Kustavissa ja Pyhärannassa.

– Etsimme joukkoomme joka kevät uusia laulajia ja soittajia. Mukaamme pääsevät niin vasta-alkajat kuin uudestaan musiikkiharrastustaan virittelevät, vauvasta vaariin.

Vakka-Suomen musiikkiopiston soitinvalikoima on laaja. Jousisoittimista uutuutena ensi syksynä alkaa kontrabasson opetus.

Myös erityisesti selloon etsitään uusia aloittajia. Puhallinsoittimissa suurin oppilastarve on huilun ja klarinetin sekä matalien vaskisoitinten oppilaissa.

Suurta suosiota vuodesta toiseen nauttivat kitara, laulu, lyömäsoittimet ja piano.

Soittimen voi vuokrata

Suosiotaan kasvattava toimintamuoto on myös päiväkotimuskari. Vakka-Suomen musiikkiopisto tarjoaa syksyllä 2020 alkaen varhaisiän musiikkikasvatusta kolmen opettajan voimin.

– Musiikkiharrastus sopii kaikille. Harrastuksena se on hauska ja ennen kaikkea hyödyllinen, sillä musiikilla tiedetään olevan paljon oppimista, terveyttä, hyvinvointia ja vaikkapa luovuutta vahvistavia vaikutuksia, Kauranen kannustaa.

Harrastusta aloittaessa opetettavaa soitinta ei välttämättä tarvitse itse omistaa, vaan sen voi vuokrata, kunnes harrastus vakiintuu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut