Vakka-Suomen Puhelin ulkoistaa asennustoimintansa Vertekille

Vakka-Suomen Voiman ja Rauman Energian omistama Vertek on ollut Vakka-Suomen Puhelimen (VSP) pitkäaikainen kumppani sähkö- ja tietoliikennepalveluja koskevissa verkon rakennus- ja asennustöissä.

Yhteistyö syvenee ensi vuoden alussa entisestään, kun VSP ulkoistaa asennustoimintansa Vertekille. Sopimuksen myötä viisi alan ammattilaista siirtyy VSP:ltä Vertekin palvelukseen.


– Vertek on kasvava huippuyhtiö näiden palvelujen tuottajana ja kehittäjänä. Vertek tarjoaa riittävät resurssit kaikissa tilanteissa, myös mahdollisissa vikatilanteissa, jotka on hoidettava aina ripeästi, sanoo VSP:n Palvelut-yksikön liiketoimintajohtaja Simo Rosendahl.


– Toimialan ja palvelukysynnän muutosten myötä VSP:n asennustoiminnan työmäärät ovat vähentyneet merkittävästi viimeisen 10 vuoden aikana. Asennustoiminta ei ole VSP:n strategiassa ydinliiketoimintaa, mutta asiakkuusnäkökulmasta kuitenkin tärkeää toimintaa, Rosendahl toteaa.

Vertek-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 18 miljoonaa euroa, ja se työllisti viime vuoden lopussa 120 henkilöä. Sillä on liiketoimintaa Vakka-Suomen lisäksi Pirkanmaan, Satakunnan ja Turun talousalueilla.

Vakka-Suomen Puhelin työllistää yli 200 ihmistä viidellä paikkakunnalla. Vakka-Suomessa yhtiö palvelee yritysten lisäksi lähes 10 000 kuluttaja-asiakasta.