Valintatoimikunnan pj Leppikorpi: "Uskon, että tässä joukossa on meidän tuleva kaupunginjohtaja"

Valinta voisi mahdollisesti tapahtua jo tammikuun lopulla kaupunginvaltuustossa.

Rauman kaupunginjohtajaksi ilmoittautui torstain hakuaikaan mennessä 10 halukasta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) sanoo pitävänsä tulosta hyvänä. Hän toimii myös viran valintatoimikunnan puheenjohtajana.

– Meillä on tiivis ja tasokas hakijajoukko. Uskon, että tässä joukossa on meidän tuleva kaupunginjohtaja, Leppikorpi kommentoi.

Rauman valtuustoryhmät sopivat jo yli kuukausi sitten, että varsinaisen hakuajan jälkeisen niin sanotun mustan hevosen mukaantuloa ei poliittisesti sallita.

– Peli sulkeutuu nyt ja ne, ketkä ovat julkisesti hakeneet, ovat prosessissa mukana. Mustat hevoset ja suostumukset eivät ole tätä päivää. Ei voi olla niin, että menettelytapa muuttuu kesken haun ja yksitellen keittiön kautta ilmoittaudutaan mukaan, Leppikorpi sanoo.

Ripeälläkin aikataululla

Virasta kiinnostuneilta on tullut Leppikorven mukaan paljon yhteydenottoja. Hakijoiden määrää hän ei pidä mittarina Rauman vetovoimaisuudesta vaan siitä, että hakua varten on käytetty paljon harkintaa.

Seuraava askel hakuprosessissa on, että viran valintatoimikunta kokoontuu ensi viikon torstaina valitsemaan haastateltavat.

Leppikorpi itse olisi valmis viemään nopeallakin aikataululla valintaprosessin maaliin eli kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

– Toiveeni on, että helmikuun lopussa meillä olisi lainvoimainen päätös. Se tarkoittaa sitä, että tammikuun valtuusto tekisi valinnan.

Kaupunginjohtaja Kari Koski jää eläkkeelle 30.6.2020. Töistä hän jää pois kahta kuukautta aiemmin lomille.

Oltava ammattilainen

Viran valintatoimikunnan puheenjohtaja Leppikorpi kiteyttää oman painotuksensa yhteen sanaan: ammattijohtaminen.

– Missään ei tarvitse olla ylivoimainen, mutta sisäpolitiikka on hallittava. Kari Kosken painopiste oli yrityselämässä, mutta jos se ei ole seuraajan vahvuusalue, niin se ei ole ongelma. Haemme kehitysjohtajaa joka tapauksessa kaupunginjohtajan valinnan jälkeen. Kaupunginjohtaja voi keskittyä sisäpolitiikkaan ja talousohjaamiseen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut