Valmet Automotive aloittaa Uudessakaupungissa yt-neuvottelut – lomautuksia koskevat neuvottelut eivät johda irtisanomisiin

Sopeutustarve koskee autotehtaan kaikkia henkilöstöryhmiä, ja on enintään 1080 tehdashenkilöä ja 130 toimihenkilöä tai ylempää toimihenkilöä. Kuva: arkisto / Esa Urhonen

Valmet Automotive on antanut maanantaina neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Syynä on koronapandemian negatiivinen vaikutus markkinatilanteeseen ja tästä johtuva tuotantomäärien vähentyminen.

Sopeutustarve koskee autotehtaan kaikkia henkilöstöryhmiä, ja on enintään 1080 tehdashenkilöä ja 130 toimihenkilöä tai ylempää toimihenkilöä. Työnantaja harkitsee niin toistaiseksi voimassa olevia, mutta myös määräaikaisia lomautuksia. Neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Koronapandemía on Valmet Automotiven tiedotteen mukaan heikentänyt autojen markkinanäkymiä maailmanlaajuisesti. Kuluvan vuoden tilauskanta Uudenkaupungin tehtaalla johtaa vajaatyöllisyyteen, ja siksi yhtiö käynnistää yt-neuvottelut. Valmet Automotive ei arvioi tilanteen palaavan vuoden 2020 aikana koronakriisiä edeltävälle tasolle.