Valmet Automotive aloitti Mercedes-Benzin A-sarjan valmistuksen

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus on käynnistynyt Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa.

Valmistussopimuksen mukaan Valmet Automotive valmistaa yli 100 000 A-sarjan autoa vuosina 2013–2016. Tuotannon valmistelut A-sarjaa varten käynnistettiin Uudessakaupungissa välittömästi sen jälkeen, kun Daimler AG ja Valmet Automotive julkistivat yhteistyösopimuksensa viime vuoden heinäkuussa.

Osana tuotannon valmisteluja Valmet Automotive on suunnitellut ja toteuttanut Uuteenkaupunkiin täysin uuden, alan johtavia ratkaisuja hyödyntävän hitsaamon, jonka automaatioaste on yli 90 prosenttia. Hitsaamossa on kaikkiaan noin 200 robottia. Muutoksia on tehty myös maalaamon sekä kokoonpanon tuotantolinjoihin.

Mercedes-Benzin A-sarjan tuotanto työllistää Valmet Automotiven koko nykyisen tuotantohenkilöstön. Vuosien 2013–2014 aikana rekrytoidaan noin 300 uutta autonrakentajaa. Henkilöstöä on koulutettu A-sarjan valmistusta varten useita kuukausia ja noin 100 henkilöä on käynyt opiskelemassa tuotantotekniikkaa ja työmenetelmiä Mercedes-Benzin tehtaalla Rastattissa. Lisäksi Mercedes-Benzin asiantuntijoita on työskennellyt Uudessakaupungissa tukemassa Valmet Automotiven tuotannollistamisprojektia.