Valmet Automotivelle yhtiön historian vaativin valmistusmalli – Mercedes-AMG-mallin valmistus jatkossa vain Uudessakaupungissa

Valmet Automotive aloitti tänään Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé -mallin sarjatuotannon Uudenkaupungin autotehtaalla.

| Päivitetty

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla juhlittiin torstaina. Jatkossa kaikki Mercedes-AMG GT 4-Door Coupét valmistetaan Uudessakaupungissa.

– Tuotannossamme on nyt aito Mercedes-AMG-urheiluauto, joka on yhtiömme historian vaativin valmistusmalli, Valmet Automotiven autonvalmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus toteaa.

Mallia varten tehtaalle on rakennettu oma valmistuslinjansa. Uuden mallin tuotannon työllisyysvaikutus on Rannuksen mukaan 200–300 henkilötyövuotta.

Osa lomautettuna olleista työntekijöistä on päästy kutsumaan takaisin töihin. Keväällä päättyneissä muutosneuvotteluissa päädyttiin 940 työntekijän vähennystarpeeseen, ja noin puolet heistä lomautettiin ja puolet irtisanottiin.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé on suorituskykyinen urheilumalli, jota on käytetty esimerkiksi F1-kilpailujen lääkintäautona.

Valmistus ensimmäistä kertaa oman organisaation ulkopuolelle

Mercedes-Benz luovutti AMG-mallin valmistamisen ensimmäistä kertaa oman organisaationsa ulkopuolelle.

Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald kertoo luottamuksen syntyneen yhteistyökokemuksen pohjalta. Valmet Automotivella ja Mercedes-Benzillä on yhteistyötaustaa autonvalmistuksessa 10 vuoden ajalta ja jo yli 750 000 valmistetun ajoneuvon osalta.

Bonglwald mainitsee myös asiakastyytyväisyyden, joustavuuden ja kilpailukykyisen hinnan vaikuttaneen siihen, miksi Valmet Automotive valittiin AMG-mallin valmistajaksi. Kyseessä on Valmet Automotivelle neljäs valmistettava Mercedes-Benz-malli.

Yhtiö on Bongwaldin mukaan merkittävä asiakas myös muilla liiketoimintalinjoilla. Valmet Automotive valmistaa Mercedes-Benzille myös akkujärjestelmiä ja avoautojen kattojärjestelmiä.

Mercedes-AMG on Mercedes-Benz Carsin suorituskykyisiin autoihin keskittyvä urheiluautomerkki, joka on ollut Mercedes-Benz AG:n täysin omistama tytäryhtiö vuodesta 2005.

Päivitys kello 18.53: uutista päivitetty ja laajennettu.

Korjaus kello 19.20: ensimmäisessä lauseessa luki virheellisesti keskiviikko.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut