Valmet Automotive myy suunnittelupalvelunsa saksalaiselle holding-yhtiölle ja keskittyy sähköiseen liikenteeseen

Kaupan arvioidaan astuvan voimaan ensi kuussa.

Valmet Automotive on allekirjoittanut maanantaina sopimuksen, jolla se myy autoteollisuuden yleisiin suunnittelupalveluihin keskittyneen liiketoimintalinjansa Mutares SE & Co. KGaA:lle. Mutares on Saksassa päämajaansa pitävä holding-yhtiö.

Tiedotteensa mukaan Valmet Automotive "keskittää toimintaansa yhä selkeämmin ajoneuvojen sähköistymiseen". Liiketoiminnan vahvimmat näkymät ovat nyt akkujärjestelmissä, aktiivisissa kinemaattisissa järjestelmissä sekä ajoneuvojen sopimusvalmistuksessa.

Nyt myytävän liiketoimintalinjan toimipaikat sijaitsevat Saksassa, ja sillä on ollut merkittävä rooli yrityksen akkuliiketoiminnan kasvussa.

Suunnittelupalveluiden liiketoimintalinja sisältää ajoneuvoihin ja niiden eri järjestelmiin liittyvän tuotekehityksen, simulointi- ja testauspalveltu sekä prototyyppi- ja piensarjavalmistuksen. Järjestely vaikuttaa noin 600 työntekijään useassa toimipaikassa Saksassa sekä Antasin toimipaikassa Espanjassa.

– Valmet Automotive keskittyy strategisesti tärkeimpiin toimintoihinsa, jotka liittyvät liikenteen sähköistymiseen. Autoteollisuuden yleisiin suunnittelupalveluihin liittyvät toimintomme siirtyvät kaupan myötä omistajalle, jonka ydinliiketoimintaa ne vahvistavat, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald tiedotteessa.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen arvioidaan tulevan voimaan marraskuussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut