Valmet Automotive rakentaa akkutehtaan Saksaan

Valmet Automotive rakentaa kolmannen akkujärjestelmiä valmistavan tehtaansa Saksaan. Akkutehtaan paikaksi on valittu Kirchardt Baden-Württembergin osavaltiossa. Sähköajoneuvojen akkupakettien tuotanto alkaa tehtaalla vuoden 2022 alkupuoliskolla.

Valmet Automotiven akkuliiketoiminta on kasvanut erittäin nopeasti, ja yritys on jo yksi autoteollisuuden johtavista akkujärjestelmien toimittajista. Valmet Automotive on valmistanut akkuja Salossa vuodesta 2019 ja rakentaa parhaillaan toista akkutehdasta Uuteenkaupunkiin, jossa akkujärjestelmien valmistus alkaa tämän vuoden aikana.

Saksan akkutehtaan taustalla on aiemmin ilmoitettu akkujärjestelmiin liittyvä sopimus saksalaisen autonvalmistajan kanssa. Valmet Automotive toimii asiakkaalle akkujen järjestelmätoimittajana. Osa akkuihin liittyvästä työstä tehdään Suomessa, mutta sopimuksen mukaisesti akkupaketit kootaan lähempänä asiakasta muun muassa logistisista syistä.

Valmet Automotiven Kirchardtin akkutehtaan pinta-ala tulee olemaan noin 11 500 neliömetriä. Paikalla on jo teollisuushalli, joka muunnetaan akkutuotantoon sopivaksi. Rakennustyöt alkavat mahdollisimman pikaisesti, ja tuotannon koesarjojen valmistus käynnistetään tehtaalla vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Yli 3000 työntekijän autotehtaalla ei ole havaittu yhtään töissä levinnyttä koronatartuntaa – miten tässä on onnistuttu?