Valmet Automotive solmi Suomen suurimman robottikaupan

Uudenkaupungin autotehtaan robottien määrä nousee yli 500 yksikköön. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Valmet Automotive on tehnyt sopimuksen teknologiayhtiö ABB:n kanssa yli 250 teollisuusrobotin toimituksesta Mercedes-Benzin GLC-mallin hitsaamoa varten. GLC-katumaasturin valmistus alkaa Suomessa alkuvuonna 2017.

Kyseessä on Suomen kaikkien aikojen suurin robottikauppa.

Robotit toimitetaan Valmet Automotivelle tämän vuoden aikana, ja Uudenkaupungin autotehtaan robottien määrä nousee jo yli 500 yksikköön.

ABB toimitti nykyiseen A-sarjan hitsaamoon noin 200 robottia. GLC-mallin hitsaamon suurempaa robottimäärää selittävät erot autojen rakenteissa ja valmistusmenetelmissä sekä pyrkimys yhä tehokkaampaan tuotantoon. Uuden hitsaamon automaatioaste on yli 90 prosenttia.

- Aikataulu on haasteellinen, sillä GLC-mallin sarjatuotanto alkaa Uudessakaupungissa alkuvuonna 2017. Pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena ja A-sarjan hitsaamon myötä olemme saaneet erinomaista oppia suuren ja pitkälle automatisoidun tuotantolinjan suunnittelusta ja rakentamisesta, joten nyt meillä on osaamista toteuttaa aiempaa suurempi ja vaativampi hitsaamo entistä nopeammin, toteaa Valmet Automotiven GLC-projektin johtaja Jyrki Nurmi.