Valmet Automotive teki yli 100 000 autolla uuden tuotantoennätyksen

Edellinen tuotantoennätys oli 90 000 autoa vuodelta 2017. Arkistokuva: Esa Urhonen

Valmet Automotive valmisti vuonna 2018 kaikkiaan 110 000 autoa. Kyseessä on ensimmäinen kerta yrityksen historiassa, kun valmistettujen autojen määrä ylittää 100 000:n rajan.

Uuden vuosituotantoennätyksen taustalla on Valmet Automotiven tuotannon joustavuus sekä vahva yhteistyö Daimler AG:n kanssa. Tuotanto on kasvanut vuodesta 2013 alkaen, jolloin yritys aloitti autonvalmistuksessa yhteistyön Daimler AG:n kanssa.

Yhteistyö käynnistyi Mercedes-Benzin 3. sukupolven A-sarjan tuotannolla, ja on viime vuosina laajentunut Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sekä uuden A-sarjan valmistuksen myötä.

Vuoden 2018 tuotantomäärä, 110 000 autoa, on Valmet Automotiven uusi vuosituotantoennätys ja koostuu Mercedes-Benzin GLC-katumaastureista sekä 4. sukupolven A-sarjasta. Samalla myös autojen vienti on noussut uuteen ennätykseen, ja henkilöautot ovat vakiinnuttaneet asemansa yhtenä Suomen tärkeimmistä vientituotteista.

– 100 000 autoa ylittävällä vuosituotannolla Valmet Automotive on siirtynyt erikoisvalmistajasta volyymivalmistajaksi. Uusi tuotantoennätys on strategiamme kannalta merkittävä saavutus, josta kiitän asiakastamme, kumppaneitamme ja erityisesti henkilöstöämme, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

Lisää aiheesta

Pori jatkaa linja-autokuljetusten järjestämistä autotehtaalle

Valmet Automotive yhteistyöhön Betterflow'n kanssa

Autotehdas etsii sankarittaria

Valmet Automotive teki Suomen suurimman trukki-investoinnin: "Arvo useita miljoonia euroja"