Valmet Automotiven Salon akkutehtaalle uusi asiakas

Tehtaan laajennus on valmistunut. Uutta väkeä tarvitaan rutkasti: syksyn aikana tuotantoon pestataan noin 250 uutta tekijää.

Uudenkaupungin autotehdasta pyörittävän Valmet Automotiven Salossa sijaitsevalle akkutehtaalle on tehty toinen akkuihin liittyvä valmistussopimus. Sopimuksen myötä tehdas laajentaa tuotantoaan korkeajänniteakkuihin, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

Asiakasyrityksen nimeä ei sopimusteknisistä syistä julkisteta, mutta Valmet Automotive luonnehtii asiakkuutta "merkittäväksi avaukseksi" Salon akkutehtaalle. Toistaiseksi sen tuotanto on keskittynyt 48 voltin akkuihin, mutta nyt alkaa myös autoteollisuuden korkeajänniteakkujen tuotanto.

Koska tuotanto kasvaa, on akkutehdasta myös laajennettu. 3500 neliön laajennustyö alkoi loppuvuodesta 2020, ja nyt laajennuksen valmistuttua tilaa on noin 23 500 neliömetriä.

– Valmet Automotiven akkuliiketoiminta kasvaa nyt erittäin nopeasti. Salon akkutehtaan uuden asiakkuuden myötä olemme julkistaneet jo viisi akkujen valmistussopimusta Suomen toiminnoissamme. Tämä on olennainen osa yrityksemme kasvustrategiaa, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi tiedotteessa.

Salon akkutehtaalla käynnissä ovat myös mittavat rekrytoinnit. Syksyn aikana tarvetta on noin 250 henkilölle tuotanto-, laatu- ja logistiikka-alan tehtäviin. Lisäksi tehdas tulee tarvitsemaan työnjohtajia ja eri alojen toimihenkilöitä.

Uusia henkilöitä otetaan tuotantoon töihin viikoittain. Tällä hetkellä tehdas työllistää viitisensataa henkeä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut