Valmet Automotiven U:gin akkutehtaalle jo kolmas valmistussopimus – "Osoitus akkujärjestelmien kysynnän jatkuvasta ja nopeasta kasvusta"

Akkutehtaan tuotannon on tarkoitus käynnistyä vielä tänä vuonna.

Valmet Automotive kertoo allekirjoittaneensa jo kolmannen akkujärjestelmien valmistussopimuksen Uudenkaupungin akkutehtaalle. Uuden sopimuksen yksityiskohtia ei vielä voida julkistaa, mutta kyseessä oleva asiakas on "merkittävä autoteollisuuden toimija", luonnehditaan yhtiön tiedotteessa.

Tuotantolinjojen asennukset akkutehtaalla ovat käynnissä ja rekrytoinnit edistyvät. Akkutehtaan tuotannon on tarkoitus käynnistyä kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

– Uusi sopimus vahvistaa edelleen Valmet Automotiven asemaa autoteollisuuden tärkeänä akkujärjestelmien toimittajana, ja se tukee yrityksen strategista tavoitetta laajentaa EV Systems -liiketoimintalinjaa. Samalla sopimus on osoitus akkujärjestelmien kysynnän jatkuvasta ja nopeasta kasvusta, tiedotteessa todetaan.

Akkutehtaalla tullaan valmistamaan akkumoduuleja ja akkupakettaja, ja käynnistysvaiheessa tehdas työllistää parisensataa työntekijää. Koulutukset tehtäviin alkavat vielä tämän kevään aikana.

– Valmet Automotivesta on nopeasti tullut autoteollisuudelle merkittävä akkujärjestelmien toimittaja rohkeilla investoinneilla sähköisen liikenteen ratkaisuihin. Lyhyen ajan sisään jo kolmas valmistussopimus Uudenkaupungin akkutehtaalle osoittaa, että olemme menossa oikeaan suuntaan, kertoo EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

16 000 neliömetriä ja 60 robottia

Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaan kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 16000 m2.

Tehdas sisältää tilat tuotannolle, logistiikalle ja laatutoiminnoille, mukaan lukien akkulaboratorion, ja lisäksi tehtaaseen rakennetaan toimisto- ja sosiaalitiloja.

Toimisto- ja tuotantotilat ovat puhtauskontrolloituja alueita, joissa lämpötila ja ilmankosteus on vakioitu.

Tuotantoprosessin useat vaiheet, kuten laserhitsaus, liimaus, niittaus ja heliumtiiviystestaus, ovat automatisoituja.

Tuotantoon tulee noin 60 teollisuusrobottia, ja osien siirto hoituu automatisoiduilla kuljettimilla, joiden yhteispituus on noin kilometri.

Kestävä kehitys on huomioitu tehtaalla suunnittelusta alkaen. Osana Uudenkaupungin tehdasta sen toiminta on hiilineutraalia jo tämän vuoden aikana.

Lisäksi tuotantolinjoilla painotetaan työergonomian vaatimuksia, valaistus toteutetaan energiatehokkaasti ja tehtaan parkkialueelle rakennetaan sähköautoille latausasemia.

Lähde: Valmet Automotive

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut