Valot syttyvät 20. kerran Hammin talon rannassa

Niin kauan tehdään valotapahtumaa kun voimia riittää, sanovat Pirjo Hamm-Hakamäki ja Pentti Hakamäki.

Kuvataiteilija Pirjo Hamm-Hakamäen ja Pentti Hakamäen talon rannassa syttyvät valot ensi lauantaina jo 20. kerran.

Tänä vuonna Eurajoen vesi on niin korkealla, että Hammin talon valotapahtuman valot suunnataan rannalta kohti virtaavaa jokea. Uoman keskellä oleva saareke on veden vallassa.

Valoteos Valo nousee veden sylistä syttyy Eurassa jo 20. kerran.

Kuvataiteilija Pirjo Hamm-Hakamäki ja hänen puolisonsa Pentti Hakamäki toteavat, että valot syttyvät joka vuosi marraskuussa niin kauan kuin he jaksavat tapahtuman järjestää.

Tapahtuma sai alkunsa 20 vuotta sitten taidetoimikunnan Ilon ja Valon Satakunta -tapahtumasta. Vuosien varrella jokirannassa on nähty myös Hamm-Hakamäen performansseja.

Jokirannan ohella teos valaisee myös lähialueen kasvillisuutta sekä talon vanhaa puutarhaa. Tuttuun tapaan naapurin pellolle syttyy valaistu kiitorata, jossa on raumalaisen taiteilijan Kirsi Backmanin metallinen lentokoneteos.

Valaisimet ovat juuri palautuneet Emil Cedercreutzin museon Veistospuistosta ja Maahengen temppelistä, jossa oli esillä Pentti Hakamäen valoteos. Pirjo Hamm-Hakamäen retrospektiivinen näyttely Purppurabaldakiini on parhaillaan esillä museossa.

Hammin talon valoteoksella Pirjo Hamm-Hakamäki ja Pentti Hakamäki kertovat halunneensa kiinnittää katseen Eurajoen tilaan.

Valoteos syttyy Hammin talon jokirannassa joka päivä 11.11.–19.11. kello 17–21. Hammin talon liiketilat, Jokigalleria ja Kemikaliomuseo ovat avoinna. Jokigalleriassa on Pirjo Hamm-Hakamäen ja Pentti Hakamäen yhteinen taidenäyttely Normandia – Bretagne, sota-rauha.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut