Valtakunnallinen rikostrendi näkyy myös Raumalla: huumausaine- ja omaisuusrikosten määrä kasvoi alkuvuonna

Esimerkiksi huumausainerikosten määrä lähes kaksinkertaistui.

Huumausainerikosten ja omaisuusrikosten määrä on kasvanut alkuvuoden eli tammikuun alun ja kesäkuun lopun välisenä aikana verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon koko Suomessa, selviää poliisin maanantaina julkaisemista rikostilastoista.

Länsi-Suomen tilaamat kuntakohtaiset tilastot näyttävät, että sama pätee myös Raumalla.

Esimerkiksi huumausainerikoksia oli Raumalla alkuvuonna 141, kun viime vuoden alkupuoliskolla niitä tarttui tilastoihin 73. Määrä siis lähes kaksinkertaistui: kasvua oli 93 prosenttia.

Omaisuusrikoksia tehtiin tänä vuonna 836 siinä missä viime vuoden lukema oli 509. 327 tapauksen lisäys tarkoittaa 64 prosentin kasvua.

Paikalliselta poliisiasemalta ei vielä maanantaina ehditty vastaamaan Länsi-Suomen kysymyksiin selittävistä syistä ilmiön takana. Laajempi juttu aiheesta on kuitenkin jo tekeillä.

Poikkeustilanne selittänee osan

Poliisihallituksen koko Suomea koskevassa tiedotteessa todetaan, että poliisia on hälytetty tänä vuonna erityisesti kotiosoitteisiin, koska ihmiset ovat olleet rajoitusten takia kodeissaan.

Liikennerikkomusten määrät taas ovat laskeneet, mitä selittänee erityisesti se, että koronan takia poliisi ei ole järjestänyt laajoja puhallusratsioita.

– Tilastoja tulkitessa on kuitenkin hyvä muistaa, että ainoastaan osa muutoksista on aiheutunut poikkeuksellisesta tilanteesta ja osa selittyy muilla tekijöillä. Lisäksi poikkeustilanne on voinut aiheuttaa muutoksia esimerkiksi rikosten ilmoittamiskynnykseen tai viivästyttää lievemmistä rikoksista ilmoittamista, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo tiedotteessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut