Valtakunnallinen vertailu: SAMK paras opetuksen laadussa

Juuri valmistuneen vertailutiedon mukaan Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on Suomen paras ammattikorkeakoulu opetuksen laadussa. Arvion ovat tehneet valmistumisvaiheessa olevat opiskelijat.

 – Valmistuvilta kysytään myös muita laatuun liittyviä näkemyksiä, mutta tämän yhden kysymyksen arvo on nostettu valtakunnalliseen vertailuun muita tärkeämpänä, kertoo opetuksen vararehtori Anne Pohjus SAMKista.

Kyselyn tulos vaikuttaa osaltaan myös ammattikorkeakoulujen rahoitukseen.

Satakunnan ammattikorkeakoulu on viimeisen kymmenen vuoden ajan kuulunut kuuden parhaan ammattikorkeakoulun joukkoon opetuksen laadussa. Se on jo kolmasti tätä ennen ollut paras.

Kymmenen vuoden tarkastelujaksolla SAMKissa on tilastollisesti Suomen parasta ammattikorkeakouluopetusta.

Arviointi antaa erittäin tärkeää tietoa korkeakouluun hakeutuville, mutta myös luottamusta omaan tekemiseen korkeakoulun sisällä.

– Korkea opetuksen laatu kertoo myös siitä, että opetus on ajantasaista, opettajat asiantuntijoita ja muu henkilökunta toiminnallaan opetusta tukevaa. Se osoittaa, että opetus vastaa työelämän tarpeita, sillävalmistuva opiskelija tietää jo varsin paljon työelämän tarpeista harjoittelujaksojen ansiosta. Opetuksen suunnittelussa kuullaankin aktiivisesti työelämän tarpeita, sanoo Anne Pohjus.