Valtakunnansovittelija antoi kolmannen sovintoehdotuksen siivoojien ja kiinteistönhoitajien työriidan ratkaisemiseksi

Työriidan osapuolet Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat ry antavat vastauksensa ehdotukseen huomenna kello 11.

Valtakunnansovittelija on antanut kolmannen sovintoehdotuksen kiinteistöpalvelualaa koskevassa työriidassa, valtakunnansovittelija kertoo Twitterissä.

Työriidan osapuolet Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat ry antavat vastauksensa ehdotukseen huomenna kello 11.

Siivoojien ja kiinteistönhoitajien seuraava lakko on alkamassa torstaina, elleivät osapuolet pääse sitä ennen ratkaisuun.Kolme vuorokautta kestävän lakon piiriin kuuluisi noin 27 000 työntekijää 18 yrityksessä.

Työriidan aikana on järjestetty jo kaksi aiempaa lakkoa viime viikkoina.

PAMin hallitus julisti eilen SOL Palvelut Oy:n ja SOL Kiinteistöpalvelut Oy:n hakusaartoon.

– SOL on toiminut poikkeuksellisen asiattomasti painostaessaan työntekijöitään lakonalaiseen työhön. Painostusta on kohdistettu erityisesti maahanmuuttajataustaisiin työntekijöihin. Emme voi katsoa toimettomana SOLin toimintaa. Siksi PAM julistaa hakusaarron yritykseen, joka ei kunnioita työntekijöiden laillisia oikeuksia, sanoi PAMin järjestöjohtaja Risto Kalliorinne tiedotteessa.

Hakusaarto alkoi maanantaina ja on voimassa siihen saakka, kunnes saarron päättämisestä on erikseen sovittu.

Hakusaarto tarkoittaa sitä, että PAMin jäsenten ei pidä hakeutua töihin SOLiin ja samalla kehotetaan myös muita välttämään yrityksen avoimia tehtäviä. Lisäksi työvoimaa välittävien tahojen toivotaan pidättäytyvän työntekijöiden värväämistä SOLiin.

Viivi Salminen, STT

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut