Valtatie 8:n parantamishanke Eurajoen keskustan kohdalla on nyt virallisestikin valmis

Rakentamisen kokonaiskustannukset olivat noin 20 miljoonaa euroa, josta Eurajoen kunnan osuus oli noin 2,5 miljoonaa euroa.

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Valtatie 8:n parantamishanke on saatu kaikilta osin valmiiksi Eurajoella. Kuluneen kesän ja syksyn aikana viimeisteltiin muun muassa siltojen korjaustyöt, katuverkkojen päällystykset, tuulivoimalan siirto sekä muut täydennykset ja korjaukset.

Uudella valtatiellä on viisi uutta siltaa, joista suurimmat ovat Eurajoen ylittävä vesistösilta ja eritasoliittymien risteyssillat. Hankkeessa on lisäksi rakennettu kaksi eritasoliittymää, kilometri melusuojausta, kahdeksan kilometriä tie- ja katuvalaistusta sekä tiejärjestelyjä rinnakkaisteiden ja katujen sekä jalankulun ja polkupyöräilyn väylien osalta.

-Hanke paransi liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta merkittävästi Eurajoen keskustan kohdalla, erityisesti, kun Eurajoen keskustassa ollut vaarallinen ja onnettomuusherkkä liittymä saatiin ohitettua, kertoo projektipäällikkö Kari PartiainenVäylävirastosta.

Hankkeen toteuttamisesta vastasi Väylävirasto yhteistyössä Eurajoen kunnan kanssa.

Rakentamisen kokonaiskustannukset olivat noin 20 miljoonaa euroa, josta Eurajoen kunnan osuus oli noin 2,5 miljoonaa euroa. Hankkeen päätoteuttajana toimi Destia Oy.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut