Valtatie 8:n tievalaistustyöt alkavat vuonna 2017

Valtatie 8:n parannushanke etenee Turun suunnalla hyvällä vauhdilla ja aikataulussa. Porin suunnalla ensimmäiset työt ovat alkamassa aivan lähiaikoina, sillä Isomäen risteyssillan alueella on jo puunkaato käynnissä. Rauman alueelle odotettuja tievalaistusparannuksia saadaan kuitenkin odottaa, sillä ne on aikataulutettu koko hankkeen loppupuolelle vuodelle 2017.

– Tievalaistus tunnistetaan meillä tärkeäksi kohteeksi ja sillä saisi tehokkaasti paljon parannusta aikaan. Tällä hetkellä olen ajoittanut sen työn vuodelle 2017, Liikenneviraston projektipäällikkö Kari Partiainen toteaa.

Tällä hetkellä koko valtatien parannushankkeeseen Turun ja Porin välille on varattu budjettirahaa 92,5 miljoonaa. Vaikka budjettia viime vuonna kavennettiin kymmenellä miljoonalla, Partiaisen mukaan rahalla saa hyvin muun muassa nelikaistaisen moottoritien Raisiosta Maskuun, Porin seudulle kaavaillut liikenneturvallisuuden parantamiseen tähtäävät kaksi ohituskaistaa sekä tievalaisimet.

– Urakoitsijoita on tässä taloudellisessa tilanteessa paljon vapaana ja heitä on saatu töihin edullisin hinnoin. Budjetti riittää, jollei yllätyksiä tule. Katsotaan sitten lopuksi, jääkö rahaa muuhunkin.

Suurimman loven budjetista nielevät nelikaistainen moottoritie ja tässä kuussa alkava Nousiaisten tieosuuden parantaminen. Moottoritie vie Partiaisen mukaan yli 45 miljoonaa ja Nousiaisen osuus yli 15 miljoonaa.

– Moottoritie alkaa olla 60 prosenttisesti valmis ja voidaan osittain ottaa käyttöön jo tulevana kesänä, Skanska Infra Oy:n Jere Kuuras toteaa.

Tämän ja ensi vuoden aikana valtatietä parannetaan myös Rauman Luostarinkylän eritasoliittymän osalta. Varsinaisen hankkeen ulkopuolinen erillishanke on Partiaisen mukaan tällä hetkellä kilpailutustilanteessa. Tarjouksia otetaan sisään maaliskuun loppuun.

– Työt on tarkoitus aloittaa tänä vuonna ja 12 miljoonan hanke valmistuu vuonna 2016.