Valtatie 8 parannuksia ei sisälly ensi vuoden budjettiin

Tänään julkaistussa valtion budjetissa raumalaiset kokivat tylyn iskun. Maaliskuussa hallituksen kehysriihessä määriteltyjä Valtatie 8:n investointeja ei kirjattu vuoden 2013 budjettiin.

– Ministeri tulee ottamaan asiaan kantaa ensi vuoden aikana, ja hanke laitetaan todennäköisesti vuoden 2014 tai 2015 budjettiin, kertoo liikenneministerin erityisavustaja Sarianne Hartonen.

Valtatie 8:n parannuksia on suunniteltu tehtäväksi tien kumpaakin päähän. Liikenne on tukkoista sekä Rauma–Pori että Rauma–Turku välillä.

Tälle hallituskaudelle uusia tierakennushankkeita on vain Kehä 3:lla ja lisäksi budjetoitiin rautatieliikenteen ohjausjärjestelmien uusiminen.

Myös Rauman meriväylän syventäminen lykkäytyy. Tämä oli odotettavissa, sillä väylän läjityksen lupa-asiat ovat vielä kesken.

Toivoa Raumalle tuo valtion tilaus uudelle jäänmurtajalle. Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Jaakko Hirvonsalon mukaan se on suuri mahdollisuus STX:n Rauman telakalle, jolla on vahvaa osaamista ja näyttöä jäänmurtajien rakentamisesta.


Lue lisää huomisesta Länsi-Suomesta!