Vammautuneiden rauhanturvaajien kuntoutus jatkuu Laitilassa

Hyvin kokemuksen innoittamana jatketaan Laitilan Terveyskodissa vaikeasti vammautuneiden rauhanturvaajien kuntoutusta.

Suomen Rauhanturvaajaliiton myöntämän rahoituksen turvin neljä rauhanturvaajaa tulee kuntoutuskurssille Laitilaan marraskuussa. Toiset neljä suuntaavat Mikkeliin.

Keskiviikkona 30-vuotista toimintaansa juhliva Terveyskoti on joutunut sotainvalidien ja veteraanien vähentymisen vuoksi etsimään uusia toimintamuotoja. Kolmisen vuotta käytössä olleesta sveitsiläisestä Lokomat-kävelyrobotista on saatu erittäin myönteistä palautetta. Kuntoutukseen asiakkaita Laitilaan saapuu eri puolilta Suomea.

Vasta valmistuneesta strategiassa korostetaan Terveyskodin toimintaa arvostettuna valtakunnallisena kuntoutuslaitoksena ja seudullisena gerontologisena osaamiskeskuksena.

Toimitusjohtaja Eero Kuisma kiittää erityisesti osaavaa, motivoitunutta ja innostunutta henkilökuntaa. Myös laitteet ja talo itsessään on hyvässä kunnossa. Verkostoitumalla ja yhteistoiminnalla kotoisa ja joustavasti toimiva kuntoutuslaitos on kyennyt vastaamaan ajan haasteisiin. Kritiikkiä Kuisma esittää julkisen sektorin ja lähinnä sairaanhoitopiirin suuntaan, jossa rakenteet ovat byrokraattiset ja josta ei riittävästi löydy uskoa pienessä kaupungissa toimivan kuntoutuslaitoksen osaamiseen.