Vanha Rauma päätyy moniin kotialbumeihin

Rauman keskustassa kamera kädessä kulkevat ulkomaalaiset turistit ovat tuttu näky. Sunnuntaina kaupunkia oltiin tultu ihastelemaan monesta suunnasta.

– Tämähän on paljon isompi puutalokeskusta kuin Porvoossa, hämmästelevät polkupyörällä torille saapuvat saksalainen Jana Kludas ja italialainen Claudio Manzato ensitöikseen.

Ulkomaalaiset turistit tuntevat Rauman juuri keskustan vanhoista puutaloista. Sanat Unescon maailmaperintökohde tulevat Kludaksen ja Manzaton suusta heti keskustelun alkuvaiheessa.

Helsingissä yliopistossa tutkijoina työskentelevä kaksikko piti Raumaa välietappina pitkällä lappiin suuntautuvalla pyörävaelluksellaan. Tänään he olivat lähteneet matkaan Uudestakaupungista.

– Pari tuntia olemme varanneet aikaa syömiselle ja Vanhan Rauman ihastelemiselle. Illaksi pitää ehtiä Poriin, Kludas toteaa.

Saksalaisten Peter ja Ursula Meindlin kotialbumiin Raumaa tallentui myös liikkuvana kuvana. Meindlin pariskunta aikoo kiertää Suomea noin viiden päivän ajan. Raumalle tulleessaan he pysähtyivät muun muassa Pietarsaaressa, jossa on heidän mukaansa paljon samaa kuin Raumassa.

– Pietarsaaren arkkitehtuurissa on paljon venäläistyyliä. Nämä puutalot ovat aina yhtä ihastuttavia.

He aikoivatkin viettää sunnuntaitaan vain kävellen, nautiskellen ja taloja kuvaten.

– Asumme pienessä kylässä kolmenkymmenen kilometrin päässä Kölnistä. Ei meillä ole puutaloja, kaikki on rakennettu tiilestä.

Lue lisää maanantain Länsi-Suomesta.