Vanha Rauma siirtyy taas heinäkuussa kävelykatuaikaan

Vanhan Rauman kävelykatukausi on Raumalla lähes jokakesäinen perinne. Kaunis ilma houkutteli Kuninkaankadun näin täyteen jalankulkijoita kesällä 2019. Tänä vuonna kävelykatuaikaa on laajennettu reiluun viiteen viikkoon. Kuva: arkisto/Pekka Lehmuskallio

Kuninkaankatu ja Kauppakatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä, kun kävelykatuaika alkaa Vanhassa Raumassa torstaina 1. heinäkuuta

Kävelykatuaika kestää 8.8. saakka. Liikenne suljetaan Kauppakadulla välillä Savilankatu–Vähäkirkkokatu ja Kuninkaankadulla välillä Isokirkkokatu–Savilankatu.

Kävelykatualueen yrittäjät ja asukkaat voivat ajaa kiinteistöilleen ajoluvalla. Myös huoltoajo on sallittu.

– Autoilijoiden täytyy sovittaa nopeutensa kävelykadulla jalankulkijoiden nopeuteen. Muuttuneet liikennejärjestelyt tulee huomioida ja niitä kuuluu noudattaa turvallisuuden vuoksi, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja Rauman kaupungilta sanoo tiedotteessa.

Turvallisesta autoilusta muistuttaa myös Rakastunut Raumaan -yhteisön puheenjohtaja Pekka Palmu.

– Vaikka kadut suljetaankin läpikulkuliikenteeltä, ei aktiivista ja elävää kaupunginosaa voi täysin sulkea autoilta. Kaikkien alueella liikkuvien tulisi muistaa antaa tilaa toisilleen, niin kävelijöille sekä siellä luvallisesti autoileville. Huomioidaan toisemme ja kuljetaan turvallisesti myös kävelykatuaikana, Palmu toivoo.

Viime kesän kotimaanmatkailubuumi näkyi vahvasti myös Vanhan Rauman katukuvassa ja kävelyelämys uniikissa ympäristössä sai runsaasti positiivista palautetta.

– Uskomme, että tänäkin vuonna meillä vierailee paljon matkailijoita. Kokonainen Vanha Rauma -elämys ainutlaatuisine yksityiskohtineen avautuu parhaiten jalankulkijalle, ja siksi kävelykatuaikaa on laajennettu entisestään, tänä vuonna reiluun viiteen viikkoon, Palmu kertoo.

Wihertoimi toimittaa kukka-astioita tehostamaan ajokieltoa ajoratojen reunaan Vanhankirkonkadun ja Pappilankadun risteykseen, Vanhankirkonkadun ja Isoraastuvankadun risteykseen, Kuninkaankadulle Isopoikkikadun risteykseen ja Kuninkaankadulle Isokirkkokadun risteykseen.

Osana Kävelystrategian jalkauttaminen Vanhaan Raumaan -hanketta, Rauman kaupunki kerää käyttäjäkokemuksia kävelyyn ja kävelykatuihin liittyvän kyselyn avulla. Kyselyyn voi vastata osoitteessa https://link.webropol.com/s/kavelykatukysely elokuun 11. päivään asti. Kyselyn avulla kaikki halukkaat voivat kertoa mielipiteensä kävelykaduista ja liikkumisesta Vanhassa Raumassa.