Vanha rautatieasema vaihtoi omistajaa

Kirsi Tarmo pääsee muuttamaan poikansa kanssa vielä jouluksi uuteen kotiin. Kyseessä ei kuitenkaan ole esimerkiksi aivan tavallinen omakotitalo tai kerrostalokämppä, vaan huoneisto Rauman vanhalla rautatieasemalla.

Tarmo osti koko rakennuksen itselleen parin kuukauden hintaväännön ja ostoprosessin jälkeen. Nyt avaimet ovat jo uudella omistajalla ja sisätilojen remontti täydessä vauhdissa.

– Kyllähän siitä hinnasta väännettiin. Lopullinen kauppahinta pysykööt salaisuutena. Kun asema laitettiin myyntiin parisen vuotta sitten, ensimmäinen hintapyyntö siitä tuolloin oli 390 000 euroa, Tarmo muistelee.

Yksityiseltä taholta hankittu, noin 460 neliömetrin kokoinen vanha rautatieasema oli jo entuudestaan sekä asumis- että yrityskäytössä, joten massiivisia muutostöitä ei tarvitse tehdä. Kirsi Tarmokin haluaa sen sekä asumiskäyttöön että Beisik-yrityksensä liiketilaksi.

– Periaatteessa rakennus ei edes tarvitsisi sisätilaremonttia, mutta minä olen tällainen hullunlainen sisustaja ja haluan tuoda asemarakennuksen vanhaa henkeä takaisin myös sisätiloihin, Tarmo kertoo.

Rauman vanha rautatieasema on ollut jo viitisen vuotta suojeltu valtakunnallisesti merkittävänä rakennettuna kulttuuriympäristönä, joten rakennuksen julkisivuun ei saa omin nokkineen kajota.

Lue lisää keskiviikon Länsi-Suomesta.