"Vanhalle Raumalle ja keskustalle uusi mahdollisuus" – Kauppakeskuksen lykkääntyminen herättää monenlaisia ajatuksia

– Osasin odottaa tällaista ilmoitusta, sillä rahoituksen järjestäminen ja vuokralaisten saaminen ei ole helppo nakki. Hyvä kysymys kuuluu, tuleeko kauppakeskusta ikinä, kommentoi yrittäjä Pekka Palmu Rakastunut Raumaan -yhteisöstä.

| Päivitetty

Odotettu ja kiistelty kauppakeskushanke lykkääntyy Raumalla. Syyksi ilmoitettiin koronakriisi. Tarvontorin purkutyöt alkavat kesällä, mutta päätös uuden kauppakeskuksen rakentamisesta siirtynee ensi vuoteen.

– Osasin odottaa tällaista ilmoitusta, sillä rahoituksen järjestäminen ja vuokralaisten saaminen ei ole helppo nakki. Hyvä kysymys kuuluu, tuleeko kauppakeskusta ikinä, kommentoi yrittäjä Pekka Palmu Rakastunut Raumaan -yhteisöstä.

Hän korostaa, että Raumalle tarvitaan tiettyjä ketjuliikkeitä, joita kauppakeskukseen olisi tulossa.

– Aikalisä on mahdollisuus Vanhalle Raumalle ja keskustalle. Saamme pari vuotta aikaa lunastaa paikkamme tulevaisuudessa. Voimme rakentaa loistavan keskustan 40 000 asukkaan kaupungille.

Hän toivoo kaupungin ottavan isomman roolin keskustan kehittämisestä. Talkoisiin hän kaipaa myös kiinteistönomistajia ja vuokranantajia.

– Jos Vanhan Rauman pienet erikoisliikkeet sulkevat ovensa, menettää Rauma paljon myös matkailullisesti, Palmu sanoo.

Palmu harmittelee, että Rauma myi kauppakeskustontin, eikä vuokrannut.

– Keskellä kylää on nyt rotisko ja sitten tyhjä hiekkakenttä ties kuinka pitkään. Jos tontti olisi kaupungin, voisi vuokrasopimuksen purkaa ja rakentaa paikalle osan Karin kampuksesta. Uimahalli Kanalin rannassa vetäisi väkeä keskustaan, Palmu visioi.

Marttila: Keulakin hyötyisi keskuksesta

Rauman kauppakamarin puheenjohtaja Mika Marttila pitää kauppakeskushankkeen aikalisää ”harmilloisena juttuna”.

– Mielellään sitä näkisi, että kauppakeskus tulisi aikataulun mukaisesti Raumalle. Ymmärrän kuitenkin, että tilanne on haasteellinen koronakriisin vuoksi.

Samaa mieltä hän kertoo olevansa myös Osuuskauppa Keulan toimitusjohtajana.

– Emme ole enää mukana hankkeessa, mutta kyllä siitä Keulakin hyötyisi. Kauppakeskus olisi koko Rauman seutukunnalle hyvä asia ja kilpailu tervetullutta, Marttila sanoo.

Suvanto: Maaliin mahdollisimman pian

Kauppakeskuksen rakentamisen siirtyminen myöhäisemmäksi saa kysymään, voisiko myös kaupunki säästää lykkäämällä hankkeeseen liittyviä kunnallistekniikan töitään.

– Ei, tarkoitus on viedä ne maaliin mahdollisimman nopeasti, ettei asuntotuotanto häiriinny, vastaa vs. kaupunginjohtaja Tomi Suvanto.

Hartela rakentaa entisen linja-autoaseman paikalle ainakin yhden kerrostalon. Sitä ennen kaupungin pitää hoitaa sille kuuluvat infratyöt.

Hartelan aluejohtaja Lauri Piitari kertoi Länsi-Suomelle huhtikuussa, että asuntoja Rauman Loistosta on myyty tarpeeksi, jotta rakentaminen voidaan aloittaa.

Suvannon mielestä Tarvontorin purkaminen kertoo, että kauppakeskushanke etenee.

Aikaisintaan jouluksi 2022?

Samaa sanoo hankkeen puuhamies, Ganal Kehityksen toimitusjohtaja Jari Pölönen. Hän vakuuttaa, että kauppakeskukseen oli tulijoita talvella ja rahoituspaketti on kasassa.

– Uskomme, että koronakriisi menee ohi ja tilanne normalisoituu. Puoli vuotta on varmaan lyhin aika lykkääntymiselle, hän arvelee.

Jos investointipäätös tehtäisiin alkuvuonna, rakentaminen todennäköisesti alkaisi ensi keväänä. Aikaisintaan kauppakeskus avattaisiin vuoden 2022 lopulla.

– Edistämme hanketta aloittamalla Tarvontorin purkutyöt kesällä. Purku-urakoitsijaa ei vielä ole valittu, Pölönen kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut