Vanhan lyseon sisäilmanäytteet valmistuivat Raumalla

Rauman kaupungin talotoimen teettämät lisätutkimukset vanhan Lyseon sisäilma- ja pölynäytteistä ovat valmistuneet.

Pölynäytteistä kahdessa todettiin sosiaali- ja terveysministeriön asumisterveysohjeen raja-arvot vähän ylittävä mineraalikuituvillapitoisuus. Lisäksi yhden luokkahuoneen sisäilman mikrobinäytteistä löytyi raja-arvon ylittävä pitoisuus.

Näytteet otettiin ennen ikkunoiden tiivistystoimenpiteitä ja kaupunki on aloittanut tutkimuksen tehneen asiantuntijan suosittelemat toimenpiteet.

Koulurakennuksessa tehtiin marraskuun lopulla lämpökamerakuvauksia ja joulukuun alussa aloitettiin kaikkien ikkunakarmien tiivistykset tutkimuksen tehneen Raksystems Oy:n ohjeiden mukaisesti. Ikkunoita on yhteensä 132 kappaletta.

Luokkahuone, josta löydettiin raja-arvon ylittävä pitoisuus, on toistaiseksi pois käytöstä. Sieltä on poistettu kosteusvaurioitunut allaskaappi.

Mineraalikuituvillalähteet paikallistetaan ja tarvittaessa poistetaan ilmanvaihtolaitteista hiihtoloman aikana.

Uotilan koulun henkilöstölle ja oppilaiden vanhemmille tiedotetaan tutkimuksen tuloksista tänään.

Rauman kaupungin Kasvatus- ja opetuslautakunta teki viime keväänä päätöksen siirtää Uotilan koulun toiminta väliaikaisesti Lyseon tiloihin Uotilan koulun sisäilmaongelmien vuoksi elokuusta alkaen. Oppilaiden ja henkilökunnan oireilu on jatkunut myös Lyseo-rakennuksessa.

Aluehallintovirasto suorittaa vanhan Lyseon tiloissa aikaisemmin sovitun seurantatarkastuksen helmikuun alussa.