Vanhan puhelinosakkeen arvo tuplaantui - DNA listautuu vihdoinkin

Teleoperaattori DNA on ollut menossa pörssiin jo kolmen vuoden ajan. Tänään aamupäivällä yhtiö kertoo suunnitelmistaan. DNA aikoo listautua Helsingin pörssin päälistalle.

– Olemme erittäin tyytyväisiä DNA:n vahvaan kehitykseen viime vuosina. Yhtiön johto, yhdessä erittäin motivoituneen henkilöstön kanssa, on toteuttanut strategiaa menestyksekkäästi ja määrätietoisesti. Nyt onkin mielestämme sopiva hetki kehittää yhtiön omistusrakennetta ja tukea tällä tavalla DNA:n kehitystä, hallituksen puheenjohtaja Jarmo Leino kertoo tiedotteessa.

Pörssihuhut ovat nostaneet DNA:n suurimman omistajan Findan osakkeen hintaa. Listaamattomien yritysten osakkeita välittävässä Privanetissa Findan noteeraus on noussut jo 33,75 euroon, kun se vuosi sitten oli vain 18 euroa.

Suuri osa Findan osakkeenomistajista sai osakkeensa, kun Lännen Puhelin sulautettiin Satakunnan Teletietoon (nykyinen Finda) vuonna 2008. Yhtä puhelinosaketta vastaan sai 135 osaketta. Findan tämän hetken noteerauksen mukaan vanhan puhelinosakkeen arvo on siis 4 600 euron paikkeilla.

Finda omistaa lähes puolet DNA:sta, joka on parantanut reippaasti tulostaan.  Yhtiön liikevoitto kohosi viime vuonna reiluun 70 miljoonaan euroon. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna runsaat 800 miljoonaa euroa. 

Yhtiöllä on sen itsensä mukaan 26 prosentin osuus matkaviestintäpalvelujen markkinoista, 25 prosentin osuus kiinteän laajakaistan markkinoista, 39 prosentin osuus kaapelitelevisiopalvelujen markkinoista ja 15 prosentin osuus yritysten tietoliikennemarkkinoista.