Vanhan Rauman asukkaita kannustetaan mukaan Pitsiviikko Liven valoinstallaation toteutukseen

Leppävaarassa ikkunoiden valaisu toteutettiin tähän tapaan vuonna 2017. Kuva: Jussi Hellsten

Vanhan Rauman alueella, erityisesti Hauenguanon aukion lähistöllä, toteutetaan juhlavalaistus kaupunkilaisten, Rauman kaupungin ja Pitsiviikon kunniaksi Mustan pitsin yönä perjantaina 24.7.

Vanhan Rauman asukkaita kannustetaan osallistumaan juhlaan valaisemalla kotiensa ikkunat yhdessä kuvataiteilija Anne Roinisen avustuksella. Valoteos striimataan mukaan Pitsiviikko Live -lähetykseen, mutta sen voi kokea myös paikan päällä.

Öinen kaupunkinäkymä muuttuu yhteiseksi valoinstallaatioksi, jossa kodit linkittyvät toisiinsa kirkkain värein.

– Maailmanperintökohde Vanha Rauma kylpee hetken värikkäissä valoissa, joista myös kaduilla kulkijat pääsevät nauttimaan. Valoinstallaatiossa on mukana myös Rauman museoiden näyttely- ja toimistotiloja. Kyseinen valoteos tehdään yhteistyössä museoiden henkilökunnan kanssa, viestintäharjoittelija Meri Lehto kertoo.

Valoinstallaation suunnittelusta vastaa kuvataiteilija Anne Roininen yhdessä asukkaiden kanssa. Osallistuminen ei vaadi ennakkovalmisteluja tai erityisiä taitoja. Roininen lainaa ja tuo valaisimet asukkaan kotiin ja auttaa asukasta tekemään valaisun, joka tulee kytkeä päälle tapahtumapäivänä sovittuun kellonaikaan.

Valoteos pidetään esillä muutaman tunnin ajan.

Valoinstallaation toteutukseen tulee ilmoittautua mukaan perjantaihin 17.7. mennessä. Taiteilijan vierailut koteihin sekä valaisujen suunnittelut on mahdollista toteuttaa 20.–24.7. Suunnitteluun tulee varata aikaa noin puoli tuntia.

Asukkaat voivat ilmoittautua mukaan puhelimitse viestintäharjoittelija Meri Lehdolle, puh. 044 793 3522.

Lisää aiheesta

Mustan pitsin yönä tarjolla yhdeksän tuntia suoraa lähetystä kotikatsomoon