Vanhan Rauman ja Fåfängan välille selkeämpi pyöräreitti?

Työpajoissa kuullaan Rauman pyörätieverkostosta palautetta ja ideoita niin kaupunkilaisilta, yrittäjiltä kuin myös kaupungin työntekijöiltä. Kuva: LS-arkisto/Esa Urhonen

Kaupungin kunnallistekniikassa ja kaavoituksessa on käynnistynyt kevään aikana kaksi projektia.

Toisessa projektissa määritetään koko kevyenliikenteen verkoston eniten käytetyt pääpyöräilyreitit, joiden laatuun kaupunki pyrkii tästä eteenpäin panostamaan yhä enemmän.

– Tavoitteena tätä kautta lisätä pyöräilyn määrää kaupungissamme, lisätä pyöräilyn mukavuutta ja turvallisuutta ja tehdä näin kaupungista viihtyisämpi, kaupungin suunnitteluinsinööri Terhi Luukkonen kertoo.

Toinen projekti koskee tunnistettavan kävely- ja pyöräilyreitin luomista Vanhan Rauman ja merellisen Fåfängan alueen välille.

– Tällä hetkellä turisti eikä aina raumalainenkaan löydä helposti meren äärelle, eikä viihtyisää reittiä näiden kahden kohteen välille oikein löydy. Tähän etsitään projektilla ratkaisua, Luukkonen kertoo.

Projektien tiimoilta järjestetään kaksi vaihtoehtoista työpajaa torstaina 7.4 kello 13–14.30 ja kello 18–19.30 Posellissa.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita kumpaan työpajaan haluaa osallistua. Työpajaan toivotaan osallistujiksi pyöräilystä ja kaupunkikuvasta kiinnostuneita raumalaisia, yrittäjiä, kaupungin työntekijöitä ja muita aiheesta kiinnostuneita.

– Käyttäjäkokemukset sekä monipuoliset näkökulmat ovat erittäin tärkeässä roolissa Rauman pyöräily- ja kävelyverkostoa kehitettäessä.

Ilmoittautumisia toivotaan viimeistään 4.4 sähköpostiosoitteeseen terhi.luukkonen@rauma.fi.