Vanhan Rauman kolopolulla saattaa tavata haaveilevan hauvaneidin tai kurnuttavan kuninkaan

Kolopolun varrella elelee myös pitsiin hurahtanut hämähäkki (Venla Wallenius). Kuva: Rauma Festivo

Koko perheelle suunnattu Vanhan Rauman kolopolku -kierros on osa kamarimusiikkifestivaali Festivoa, joka järjestetään Raumalla 3.–7. elokuuta.

Kolopolku-kierroksen on käsikirjoittanut raumalainen musiikkipedagogi, muusikko ja näyttelijä Venla Wallenius, joka myös näyttelee kierroksella. 

Kolopolulla etsitään kartan avulla puhelimella skannattavia QR-koodeja, joiden takaa paljastuu Vanhassa Raumassa asustavien erilaisten eläimien tervehdyksiä: lauluja, tansseja, runoja ja leikkejä.

Yksi koloista on tuotettu yhdessä raumalaisen Lönnströmin taidemuseon kanssa.

Siinä jo aiemmin Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon sisällöissä seikkaillut Kotihiiri (Venla Wallenius) kohtaa Molli-Kissan (Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo), joka rohkaistuu harkitsemaan retkeä Raumalle.

Kaverukset kohtaavat myös tosielämässä koko perheen laulu- ja leikkituokiossa Rauman kauppatorilla keskiviikkona 4.8. kello 10. Molli-Kissa esiintyy toisen hiiriystävänsä kanssa Leikki-konsertissa Posellissa lauantaina 7.8. kello 10.30.

Kolopolun kartta on ladattavissa Rauma Festivon verkkosivuilta, ja se löytyy myös ympäri Raumaa jaossa olevasta festivaalin käsiohjelmakirjasta.

Videoita pääsee katsomaan myös suoraan festivaalin YouTube-kanavalta 15.7.–31.8..

Katso tästä Lokin herkunnappaustanssi: