Vanhan Rauman yrittäjät satsaavat muun muassa joustaviin aukioloihin

Vanhan Rauman liikkeiden aukioloajat ovat jälleen nousseet keskusteluun. Kaupunkilehti Raumalainen uutisoi viime viikolla, että palautteen perusteella työssäkäyvien kaupunkilaisten aikatauluihin sopimattomat aukioloajat ovat yksi syy siihen, miksi Vanhan Rauman liikkeissä tulee asioitua harvakseltaan.

Rauman Yrittäjät ja Rakastunut Raumaan kauppiaat on toteuttanut aukioloaikakyselyn yrittäjäjärjestön hallinnoimalla alueella.  Kyselyn tulosten perusteella ydinkeskustan palvelualan liikkeiden tyypillisin aukioloaika vaihtelee.

Pisimpään ovia pitävät auki kenkä-, laukku- ja vaateliikkeet. Näitä on alueella reilut 20. Niistä seitsemän aukeaa kello 9–9.30. Ovensa pitää auki 17.30 asti tai myöhempään 16 liikettä eli suurin osa. Lauantaisin palvellaan näissä liikkeissä tyypillisesti klo 10–15. Muut kuin kenkä-, vaate- ja laukkuliikkeet ovat auki arkisin yleisesti klo 10–17 ja lauantaisin klo 10–14.

Parturi-kampaajat, kauneushoitolat ja kiinteistönvälittäjät palvelevat usein joustavasti asiakasvarausten mukaan, mutta myös muista liikkeistä löytyy joustoa.

Ruokaa ja kaffetta

Laajimmat aukioloajat on tietenkin kahviloilla ja ravintoloilla, joista moni vielä laajentaa aukioloaikojaan kesäisin. Esimerkiksi torin Pystökaffekoju aukeaa joka arkiaamu jo viideltä, lauantaisin kuudelta.

Aivan ydinkeskustan alueella on yhdeksän kahvila-ravintolaa. Kahta lukuun ottamatta ne palvelevat viikon jokaisena päivänä. Kahviloista seitsemän avaa arkisin ovensa 7.30–09 välillä. Ne palvelevat klo 19 saakka tai myöhempään.

Lauantaisin ja sunnuntaisin kahviloiden ovet aukeavat klo 8–11 ja ovat paikasta riippuen auki klo 15–22 asti.

Ruokaravintoloita ydinkeskustassa on reilut kaksikymmentä. Ruokaravintolat avaavat lähes kaikki ovensa lähellä lounasaikaa. Melkein kaikki niistä pysyvät auki iltayhdeksään.