Vanhassa Raumassa pyöräilijää paikoitellen ahdistaa

Posellin työpajoissa pohdittiin, josko autoton kausi Vanhassa Raumassa voisi kesäaikaan olla nykyistä pidempi ja voisiko pyöräilijöillä olla tulevaisuudessa mahdollisuus poiketa Kuninkaankadun ja Kauppakadun nykyisestä yksisuuntaisuudesta. Kuva: Juha Sinisalo

– Talvikunnossapito ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla, erilaiset asenteet aiheuttavat Vanhan Rauman liikenteessä konflikteja ja tappajasora syö pyörän kumeja, lukee palautelapuissa.

Keskiviikkona Posellissa järjestetyt työpajat kartoittivat parannusta vaativia kohtia Raumalla pyöräilijän näkövinkkelistä.

Kehitettävää löytyikin paljon, mutta samalla pyöräilyn todettiin olevan kiva tapa liikkua pienessä kaupungissa.

– Tavoitteena on luoda toimintamalli, jossa asukkailta voitaisiin kysyä ajatuksia jo ennen suunnittelutöiden aloittamista, ettei ensimmäinen paikka vaikuttaa ole vasta kaavoista valittaminen, kaupungin suunnitteluinsinööri Terhi Luukkonen kertoo.

Posellin työpajoissa pureuduttiin erityisesti kahteen teemaan: Miten Rauman pyöräilyverkostoa voisi kokonaisuudessaan kehittää ja miten merellinen Rauma olisi paremmin paikallisten ja turistien saavutettavissa pyöräillen?

Kaupunkilaisten esittämät kehityskohteet keskittyivät pääasiassa keskustan alueelle – kun tilaa on vähemmän ja liikennettä on enemmän, lisääntyvät luonnollisesti myös liikennejärjestelyiden haasteet.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.