Vanhemmat haluavatkoneistoon vauhtia

Keskiviikkoinen vanhempainyhdistyksen sääntömääräinen kokous keräsi Rauman Lyseon entiselle koululle tavallista suuremman joukon vanhempia. Paikalla oli noin 25 henkeä, ja yksi aihe kokouksessa oli ylitse muiden. Mahdolliset lyseon sisäilmaongelmat herättivät vanhemmissa huolta.

Voisimmeko vanhempina tehdä tilanteessa jotain enemmän? Miten kauan opiskelu väistötiloissa jatkuu? Miten opetuksen laatuun vaikuttaa se, että oireilevien opettajien tilalle joudutaan jatkuvasti palkkaamaan sijaisia? Voivatko lapset opiskella tavanomaisesti koulussa porausten ja näytteiden oton aikaan?

Vanhemmat kertoivat myös turhautumisestaan hitaasti pyörivään koneistoon ja kaipasivat ”potkua persuksille”.

Rehtori Harri Kanerva totesi, että sisäilmaongelmien kanssa tekemisiin joutuminen on ollut pirullinen tilanne.

– Tässä on kantapään kautta oppinut asioita. Tiedottamisessa on ainakin ajoittain epäonnistuttu, ja siitä on voinut tulla salailun maku. Sen lupaan vastedes toimivan, Kanerva sanoi.

Kaikki vanhempainillassa esitetyt kysymykset ja kommentit kirjattiin ylös, jotta vanhempainyhdistys pystyy viemään viestiä eteenpäin kasvatus- ja opetusjohtaja Vesa Lakaniemelle.

Rehtori Kanerva kertoi, että syyslukukauden aikana kuusi talon henkilökunnan jäsentä on ollut yhteydessä työterveyshuoltoon oireilun takia. Viisi näistä henkilöistä on aiemmin työskennellyt myös Uotilassa.

– Opiskelu lyseon väistötiloissa jatkuu näillä näkymin ainakin reilut kaksi lukuvuotta, Kanerva kertoi.