Vanhemmille sakkoa alkoholin antamisesta alaikäiselle

Raumalaisnainen on tuomittu 40 päiväsakkoon alkoholirikkomuksesta ja pahoinpitelystä. Hänen puolisonsa tuomio oli 20 päiväsakkoa. Äidin maksettavaksi tuli 1 520 euroa ja isän 920 euroa.

Vanhemmat olivat antaneet usean vuoden ajan alaikäiselle tyttärelleen alkoholia. Viinaa, olutta ja lonkeroa oli tarjolla niin, että useana viikonloppuna nuori joi itsensä humalaan.

Syyttäjän väitteille alkoholin juottamisesta tyttärelle vastoin tämän tahtoa ei Satakunnan käräjäoikeus löytänyt näyttöä. Vanhempien mukaan tyttärellä oli tapana usein valehdella asioistaan. He kiistivät syyllistyneensä rikoksiin.

Perheen äidin oikeus katsoi pahoinpidelleen tytärtä repimällä tätä hiuksista. Riitaa oli tullut muiden muassa kotiintuloajoista.

Väkivaltaan sisartaan kohtaan oikeuden mukaan syyllistyi myös veli, jolle langettiiin 90 päiväsakkoa. Hänen maksettavakseen tuli 810 euroa. Veljen tuomiossa on mukana myös törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Hän ajoi Hakunintiellä 60:n alueella 111 kilometriä tunnissa.