Vanhoista tietokoneista halutaan osa Rauman tarinaa

Raumalaiset Juhani Valkila ja Pekka Hirvonen ovat lähestyneet Rauman kaupunkia toiveenaan valjastaa vanhat, kaupungin käytöstä poistuvat koneet uudelleen hyötykäyttöön.

– Linux-käyttöjärjestelmien avulla saataisiin jo kertaalleen työuransa päättäneille koneille uusi elämä. Uskon, että tästä hyötyisivät raumalaiset ja pilottihankkeen onnistumisen myötä plussaa tulisi myös Rauman imagolle, lataa hankkeen puuhamies Juhani Valkila.

Hänen mukaansa vanhojen tietokoneiden käyttöprojektilla vältettäisiin ongelmajätteen syntymistä ja suoranaista rahan haaskausta.

Valkila näkee esityksellään melkoisia laajenemismahdollisuuksia. Nuoret ja työttömät voisivat uudistettujen tietokoneiden parissa kehittää osaamistaan, osallistua hankkeeseen ja samalla tutkailla, mistä se oma ala voisi löytyä. Projekti voisi olla keino ehkäistä paljon puhuttua syrjäytymistä.

Esitykseen vanhojen tietokoneiden hyötykäyttöprojektista ei kaupungilla loma-aikana ole vielä kantaa otettu.

Tietohallintopäällikkö Teppo Kartano laskee, että kaupungin eri yksiköissä koneita opetustoimi mukaan lukien on runsaat 2 500. Koneet ovat kaikki kaupungin omia, liisauksesta luovuttiin jo joitakin vuosia sitten.