Vanhojen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden vastaanottopisteiden määrä kasvoi

Toukokuun alusta sähkö- ja elektroniikkalaiteromun (SER) vastaanottopisteverkosto laajentui, kun romuja on alettu ottaa vastaan myös noin 2 800 sähkö- ja elektroniikkalaitteita myyvässä vähittäiskaupassa.


Kooltaan alle 25 senttimetriä olevia laitteita voi palauttaa suuriin ruokakauppoihin ja sähkölaitteita myyviin erikoiskauppoihin. Isommat laitteet voi palauttaa kauppaan, kun ostaa uuden vastaavan laitteen.


Kauppakeräyksen ohella kotitaloudet voivat edelleen toimittaa romua maksutta myös sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajayhteisöjen keräyspisteisiin, joita on yli 400 kautta maan. Lähimmän pisteen voi tarkistaa osoitteesta www.kierrätys.info.


– Suomessa kerätään vuosittain elektroniikkaromua noin kymmenen kiloa asukasta kohti. Erityisesti osa pienikokoisista elektroniikkalaitteista päätyy edelleen sekajätteen joukossa kaatopaikalle. Keräysverkoston laajentamisella pyritään parantamaan myös pienempien laitteiden päätymistä oikeaoppiseen käsittelyyn, Kaupan liiton asiantuntija Marja Ola sanoo.