Vanhusten lämpimät ateriat vaihtuvat kotona lämmitettäviin

Rauman kotihoidon aterioiden valmistus ja kuljetus siirtyy yksityisen Naantalilaisen Seniori Ateria Oy:n hoidettavaksi maanantaina 13. huhtikuuta alkaen.

Käytännössä kotihoidon ateriapalvelun ulkoistaminen tarkoittaa sitä, että ruoka toimitetaan asiakkaille kylmänä 1–2 kertaa viikossa, kun tähän asti kotihoidon työntekijät ovat kuljettaneet ruuan päivittäin vanhusten koteihin.

Uudistus ei Rauman kaupungin vanhuspalveluiden johtaja Sanna Mustajoki-Kunnaksen mukaan tarkoita sitä, että kotihoidon asiakkaiden ateriapalvelu huononisi.

Päin vastoin, hän odottaa uutta systeemiä hyvillä mielin myös sen vuoksi, että kuljetusten ulkoistamisen jälkeen hoitohenkilökunta pääsee keskittymään varsinaiseen hoitotyöhön.

– Ei valmisruoka tietenkään vastaa vastavalmistettua ruokaa, mutta itse ruokia maistelleena voin sanoa, että ne ovat hyvän makuisia, Mustajoki-Kunnas toteaa.

– Osa asiakkaista saa nykyisen ateriapalvelun aikana lounaansa jo kello 10 aamupäivällä, mutta kuka haluaa lounastaa niin aikaisin. Jatkossa tilanne on parempi, ja jokainen asiakas voi itse päättää, milloin haluaa syödä lounaansa.

Kaupunki seuraa uuden ateriapalvelun toimivuutta esimerkiksi säännöllisien keskustelutilaiuuksien avulla.