Vappuaaton juhlinta sujui pääosin rauhallisesti ympäri Suomen

Vappujuhlat säilyivät ympäri Suomen melko rauhallisina. Häiriötehtävät tosin lisääntyivät jonkin verran viime vuodesta. Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissään syyksi, että vappua vietetiin viime vuotta enemmän. Selvää kasvua oli yleisten paikkojen häiriö- ja juopumustehtävissä. 

Helsingissä poliisi oli noin kello 23:n aikaan alkanut tyhjentää Kaivopuistoa vappujuhlijoista. Etelä-Helsingissä sijaitsevassa, perinteisesti vapun kohtaamispaikassa Kaivopuistossa oli ollut ennen tyhjentämistä noin tuhat ihmistä. Puiston tyhjentäminen oli sujunut rauhallisesti. Juhlinta oli tapahtunut enimmäkseen suositusten mukaisissa pienissä porukoissa. 

Vappuaatto Helsingissä oli poliisin mukaan normaalia vappua selvästi rauhallisempi, mutta kuitenkin tavallista kesäviikonloppua vilkkaampi. Vakavia rikoksia tai onnettomuuksia ei tullut Helsingin poliisin tietoon. 

Nuorison apuna Helsingissä toimi 124 nuoriso-ohjaajasta ja 68 yhteistyökumppanista koostunut alle 18-vuotiaiden nuorten auttamisoperaatio. Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden mukaan operaatio sujui hyvin. Operaatiossa kohdattiin lähes 3000 nuorta. Ketään nuorista ei tarvinnut viedä ensihoitoon. 

Juhlijoita oli suuhteellisen runsaasti liikenteessä myös esimerkiksi Turussa ja Tampereella. Lounais-Suomen poliisin mukaan ilta sujui pääosin rauhallisesti, mutta yön edetessä kotihälytystehtävät kuitenkin lisääntyivät.

Porissa nuoret olivat Lounais-Suomen poliisin Twitterin mukaan juhlineet vappua pienissä porukoissa suositusten mukaisesti. 

Itä-Suomessa poliisin tehtävämäärä kohosi jopa lähelle vuoden 2019 vapun eli koronaa edeltäneen ajan juhlintaan. Työtä riitti aamun pikkutunneille asti niin kotihälytysten, nujakoiden, rattijuopumusten kuin häiriökäyttäytymisten parissa. Ihmisiä oli poliisin mukaan pitkästä aikaa liikkeellä runsaasti ja ravintoloiden terasseille ehti muodostua jonojakin. 

Itä-Suomen poliisi passitti 20 ihmistä putkaan päihtymyksen vuoksi ja rikosperustein kiinni otettiin seitsemän ihmistä. Pääosin juhlinta on kuitenkin ollut maltillista ja tapahtunut pienissä porukoissa kehotuksen mukaisesti.