Varhaiskasvatusuudistuksen perusteena käytetty lasten määrän jyrkkä lasku Raumalla on tosiasia, selviää tilastoista

Iina, Anna ja Anton saivat hoitaja Linda Virtaselta pulkkakyydin vuoropäiväkoti Rinkelin pihalla tiistaina. Rinkeli on yksi lukuisista päiväkodeista, joihin kaupungin kaavailema uudistus vaikuttaa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman päiväkoti- ja esikoulukenttää myllertävän varhaiskasvatuksen palvelurakenneuudistuksen perusteena on käytetty myös lapsi-ikäluokkien pienenemistä.

Varhaiskasvatusikäisten määrän jatkuva lasku on tosiasia, kuten oheisesta kaaviosta selviää. Lasku on jatkunut jo useampia vuosia.

Diagrammi näyttää varhaiskasvatusikäisten rajun laskun Raumalla. Vuodesta 2011 on tultu alaspäin ja kovaa. Vuoden 2018 lukemat pohjautuvat ennustetietoihin. Syntymässä näyttää lisäksi olevan suhteellisen pieni ikäluokka. Graafi: Rauman kaupunki

Vuonna 2011 1–6-vuotiaita oli Tilastokeskuksen tilastojen mukaan 2455. Tänä vuonna ollaan Rauman kaupungin saamien ennakkotietojen mukaan jäämässä noin 2100 lapseen.

Varhaiskasvatuksen kohderyhmä olisi tässä tapauksessa lähes viisitoista prosenttia pienempi kuin seitsemän vuotta sitten.

– Se on sama juttu kaikissa tällaisissa kaupungeissa. Suomen ikärakenne menee siihen suuntaan, että vanhempien ihmisten suhteellinen määrä kasvaa ja lasten vastaavasti vähenee, toteaa Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski.

Miksi lapsimäärä sitten laskee? Entä millaisin mielin sivistysvaliokunta lähtee varhaiskasvatusuudistuksesta keskiviikkoiltana päättämään? Lue koko juttu päivän Länsi-Suomesta.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.

Lisää aiheesta

Itse on asiat sössitty – vai onko sittenkään? Lapsista ja rahasta tuli loppuvuoden kuuma peruna Raumalla

Esikoululaisten kohtalonhetki lähestyy – adressiin kerätään nimiä vielä viime tingassa

Yksityisestä esiopetuksesta aiotaan luopua Raumalla – vanhemmat taistelevat enkkutarhan puolesta

Rauma keskittää esiopetusta ja päivähoitoa uusiin isoihin yksiköihin