Värikkäitä taidepenkkejä jälleen raumalaisten iloksi

Hymynaamaisten hedelmien joukossa oli niin eksoottisia hedelmiä kuin suomalaisia mustikoita ja omenoitakin. Penkkiä maalasi Joanna Suomisen (vas.) ja Peppi Pitkäkankaan lisäksi Aino Helkama (ei kuvassa). Kuva: Juha Sinisalo

Valkoiset penkit muuttuivat taideteoksiksi, kun niihin maalattiin muun muassa merimaisemaa, hymyileviä hedelmiä, siksak-kuviota sekä riemunkirjavia kukkia ja kiemurtelevia köynnöksiä.

Tunnelma oli keskittynyt ja innostunut, kun 8-16 -vuotiaat kuvataidekoululaiset ahkeroivat lauantaina penkkiprojektin parissa.

– Mukavaa vaihtelua tavalliseen maalaukseen, Nessa Heino kommentoi.

Hänen, Wivi Töllin ja Amanda Erkon taidepenkkiin otettiin vaikutteita kunkin etukäteen laatimasta luonnoksesta. Valmistuvassa maalauksessa näkyi meri, jonka rannalla kasvaa kukkia.

Teemaksi lapsille ja nuorille annettiin kasvit ja kasvillisuus, mutta Rauman kuvataidekoulun johtaja Kirsi Kuusiston mukaan toteuttamiseen annettiin pitkälti vapaat kädet. Taidepenkkejä maalattiin yhteensä 15 kappaletta kaupunkikuvaa piristämään.

Tänä vuonna raumalaisten toivotaan ottavan kantaa siihen, mihin penkkejä voisi sijoittaa. Kaupungin Wihertoimen sivuille on avattu kysely, jonka kautta kaupunkilaiset voivat ehdottaa sopivia paikkoja taidepenkeille.

Taidepenkkien teemana on tänä vuonna kasvit ja kasvillisuus, mutta oppilailden visioita ei teeman perusteella rajoitettu. Kuva: Juha Sinisalo

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.