Varsinais-Suomen alueellinen valmiusharjoitus alkoi keskiviikkona – asettaa kunnat pohtimaan kuvitteellista häiriötilannetta

Muun muassa Laitilan kaupunki osallistuu Aurora22-harjoitukseen.
Muun muassa Laitilan kaupunki osallistuu Aurora22-harjoitukseen. Kuva: Juha Sinisalo

AURORA22 on Varsinais-Suomen kunnille järjestettävä alueellinen valmiusharjoitus, joka käynnistyi tänään kuvitteellisen lähtökohtatilanteen antamisella. Lounais-Suomen aluehallintovirasto ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos harjaannuttavat alueen kuntia väestönsuojeluun varautumisessa ja yhteistoiminnassa.

Kaksipäiväinen AURORA22-harjoitus toteutetaan pelinä, jossa molempina päivinä kunnat saavat kuvitteellisen lähtökohtatilanteen, joka edellyttää siviiliväestön suojaamista. Sen pohjalta ne kokoavat yhteisen tilannekuvan ja tekevät toimintasuunnitelmat.Tilannekuvan rakentamisessa apua antavat viranomaisten edustajat, kuten todellisessakin häiriötilanteessa tapahtuisi.

– Tarkoitus ei siis ole tehdä uusia suunnitelmia, vaan ennen kaikkea harjoittaa yhteispeliä ja kriisijohtamista. Harjoituksen jälkeen kunnat osaavat kehittää varautumistaan esimerkiksi tunnistamalla mahdollisia haavoittuvuuksia ja tarkentamalla kriittisten toimintojensa suojausta, sanoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston pelastusylitarkastaja Unto Usvasalo Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedotteessa.

Lisää aiheesta

Laitilan kaupunki mukana AURORA22-valmiusharjoituksessa - harjoituksessa kuvitteellinen väestönsuojelutilanne