Varsinais-Suomen erityishuoltopiiri Länsirannikon Työterveys Oy:n osakkaaksi

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) myy Varsinais-Suomen erityishuoltopiirille noin yhden prosentin omistusosuutta vastaavan osuuden omistamiaan Länsirannikon Työterveys Oy:n (LRTT) osakkeita. VSSHP:n hallitus päätti asiasta kokouksessaan 20. elokuuta.

Kaupan arvo on noin 10 000 euroa.

Kaupan myötä erityishuoltopiiristä tulee LRTT:n osakas, joka voi ostaa yhtiöltä työterveyspalveluja sidosyksikköaseman perusteella.

Myös Satakunnan sairaanhoitopiiri (SatSHP) on osakkaana LRTT:ssä, joka on hankintalaissa tarkoitettu hankintayksikkö ja omistajiensa sidosyksikkö. Kaupan jälkeen VSSHP omistaa yhtiöstä 90 prosenttia, SatSHP yhdeksän prosenttia ja erityishuoltopiiri yhden prosentin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti myös, että sairaanhoitopiiri myy omistamansa kuusi Labquality Oy:n osaketta Cor Group Oy:lle 110 000 eurolla.

Omistuksen hajanaisuuden ja sidosyksikköaseman purkautumisen takia nykyistä omistusrakennetta ei ole pidetty enää tarkoituksenmukaisena ja omistajat ovat päätyneet esittämään koko osakekannan myymistä Cor Groupille 5,5 miljoonan euron kauppahinnalla.

Labqualityn omistaa 25 suomalaista viranomaista ja yhdistystä, muun muassa lähes kaikki Suomen sairaanhoitopiirit.

Hallitus hyväksyi myös osakassopimuksen, jonka perusteella Kunnan Taitoa Oy ja KuntaPro Oy sulautuvat uudeksi yhtiöksi, jonka nimeksi tulee Sarastia Oy. VSSHP on Kunnan Taitoa Oy:n pienosakas.

Lisäksi hallitus päätti osallistua Paimion parantolan säilymisen turvaavan säätiön perustamisen valmisteluun.

Sairaanhoitopiirin lisäksi säätiön perustajiksi ovat tulossa Suomen valtio, Alvar Aalto Säätiö ja Paimion kaupunki, sekä mahdollisesti muita sopivaksi katsottavia tahoja. Lopullisesti peruspääoman luovuttamisesta säätiöön päättää sairaanhoitopiirin valtuusto marraskuun lopussa.