Varsinais-Suomen ja Satakunnan martat yhdistyvät

Varsinais-Suomen ja Satakunnan marttapiirien hallitukset kokoontuvat päättämään piirien yhdistymisestä. Yhdistymisneuvotteluja on käyty keväästä 2015 alkaen.

Marttajärjestö toimii kolmiportaisesti siten, että kaikki martat ovat jäseninä marttayhdistyksissä. Marttayhdistykset taas kuuluvat alueellisiin marttapiireihin. Koko järjestön katto-organisaatio on Marttaliitto ry.

– Taustana hallitusten esitykselle on halu turvata sekä neuvonnan että järjestötoiminnan tulevaisuus kummankin piirin alueella, sanoo Varsinais-Suomen Martat ry:n hallituksen puheenjohtaja Tiina Sjölund.

Tavoitteena on, että hallinnon ja talouden keskittämisen myötä toimihenkilöille jää enemmän aikaa varsinaiseen neuvontaan ja järjestötyöhön.

– Näin piirien on mahdollista tavoittaa kotitalousneuvonnalla uusia ryhmiä, ja jatkaa jo tavoitettujen ryhmien kanssa, korostaa Satakunnan Martat ry:n hallituksen puheenjohtaja Leena-Sisko Vanhatalo.

Asiasta päättävät piirien jäsenkokoukset pidetään marras-joulukuussa 2015. Mikäli kokoukset esityksen hyväksyvät, aloittaa uusi marttapiiri, Lounais-Suomen Martat ry toimintansa 1.1.2016. Toimipisteet säilyvät nykyisellään Turussa ja Porissa.

Nykyiset toimihenkilöt jatkavat uuden piirin palveluksessa. Piirin yhteistyö yhteistyökumppanien kanssa eri paikkakunnilla jatkuu entiseen tapaan.

Paikallisten marttayhdistysten toimintaan piirien yhdistymisellä ei ole vaikutusta.