Varsinais-Suomen kansanedustajat: Laitilan eritasoliittymälle rahoitus ja lähijuna U:kiin

Kansanedustajat vaativat rahoitusta Laitilan keskeisimmän risteyksen remonttiin. KUVA: Juha Sinisalo

Valtatie kahdeksan eritasoliittymän rakentamiseen Laitilaan tulee suunnata rahaa valtion ensi vuoden budjetissa, katsovat varsinaissuomalaiset kansanedustajat. He ovat jättäneet asiasta aloitteen budjetin valmisteluun.

– Kasitiellä Laitilan kohta on merkittävä länsirannikon liikenteen pullonkaula. Eritasoliittymän rakentaminen olisi viipymättä käynnistettävä ja näin muun muassa huolehdittava maan suurimman tehtaan, Uudenkaupungin autotehtaan, liikenteen sujuvuudesta, sanoo kansanedustajaryhmän puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) tiedotteessa.

Suunniteltu kasitien ja kantatie 43;n eritasoliittymän suunnitelma on valmis, ja sen toteuttaminen edellyttää 38,3 miljoonan euron rahoitusta.

Kyseessä on kuitenkin usean vuoden mittainen hanke. Kansanedustajat ehdottavat ensi vuoden budjettiin kolmea miljoonaa euroa rakentamisen aloittamista varten.

Lisäksi kansanedustajat jättivät aloitteen muun muassa Varsinais-Suomen lähijunaliikenteestä. Sen yksi osa olisi Turun ja Uudenkaupungin välinen rataliikenne. Aloitteessa valtion ehdotetaan käyttävän junaliikenteen ostoja lähijunaliikenteen käynnistämiseen Varsinais-Suomessa.

Yksi aloitteista koskee lisäksi Saaristomeren kuormituksen vähentämistä ja hallituksen käynnistämää Saaristomeri-ohjelmaa.

– .Budjetissa on rahoitusta vesiensuojelulle, mutta korvamerkintä Saaristomerelle puuttuu, kansanedustajat toteavat.

Ryhmään kuuluvat Kanervan lisäksi kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta (sd.) ja Vilhelm Junnila (ps.)

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Laitilan risteysremontti ei toteudu vuosikausiin? –  ”Karu totuus on, että toiset arvotettiin meidän edelle”, harmittelee kaupunginjohtaja