Varsinais-Suomen koronasuositukset jatkuvat 7.2. saakka – ulkomailta tulleet tartunnat lisääntyneet maakunnassa

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä pitää kaikki maakunnan koronasuositukset ennallaan 7.2. saakka.

Koronatilanne on koordinaatioryhmän tiedotteen mukaan helpottanut hieman, mutta ei niin paljon, että suosituksia voisi keventää. Lisäksi koronaviruksen variantti aiheuttaa huolta.

– Varsinais-Suomi on pääkaupunkiseudun jälkeen pahimmassa koronatilanteessa, ja maakunta on edelleen leviämisvaiheessa. Vaikka ilmaantuvuusluku on pysytellyt viimeviikkoina alle sadan, Tyksin potilasmäärät ovat vuodenvaihteen jälkeen jääneet koholle, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala tiedotteessa.

Tyksissä on hoidettavana yhdeksän koronapotilasta. Varsinais-Suomessa koronan ilmaantuvuusluku oli maanantaina 85,2 sataatuhatta asukasta kohden.

Varsinais-Suomen koronatestausmäärät ovat nousseet, mutta eivät vielä ole joulua edeltävällä tasolla. Positiivisten osuus testatuista on tällä hetkellä 3,0 prosenttia. Tartuntalähteistä saadaan selvitettyä 76 prosenttia, mikä osoittaa, että kunnissa tartuntojen jäljitys onnistuu hyvin.

Ulkomailta tuotujen tartuntojen osuus on Varsinais-Suomessa viime aikoina.

– Viikolla 2 testeissä ilmeni 36 ulkomailta tuotua tartuntaa. Kaikkiaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on todettu seitsemän koronaviruksen muunnosta. Rajojen ulkopuolelta tuodut tartunnat ovat merkittävä epidemian moottori ja varianttien myötä epidemian laajenemisen uhka on suuri, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Turun lukuja nostavat rajatestausten yhteydessä ilmi tulleet koronatapaukset, vaikka testatut eivät ole jääneet Turkuun tai ole kirjoilla kunnassa.

– Ulkomailta saatujen tartuntojen määrä on alkuvuodesta ollut noin 15–20 prosenttia, Mikko Pietilä kertoo.

Lisää aiheesta

Laitilassa kaikkiaan 13 uutta koronatapausta – kaikki 43 altistunutta on päätetty testata