Varsinais-Suomen koronatapausmäärät tasaantuneet – pandemiaryhmä suosittaa viettämään pikkujouluja virtuaalisesti

Koronaviruksen tapausmäärät ovat Varsinais-Suomessa tasaantuneet, mutta helpotuksesta ei sairaanhoitopiirin mukaan voi huokaista. Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä korostaa voimassa olevaa suositusta siitä, että yli 20 henkilön tapaamisia ei tule järjestää.

Talven juhlakauden lähestyessä on pandemiaryhmän mukaan tärkeää muistaa, että tällaisena aikana ei pidä järjestää pikkujouluja tai muita tapaamisia sisätiloissa.

Tämä koskee myös sisätiloissa järjestettäviä sukujuhlia ja muita tilaisuuksia, joihin kokoontuu eri sukupolvia. Tämä johtuu siitä, että lähipiiristä saatujen tartuntojen määrä on kasvanut.

– Emme halua estää ainutkertaisten juhlien järjestämistä, mutta pyrimme kaikin tavoin estämään sen, että tilanne lähtisi taas pahenemaan. Perinteisiä pikkujouluja ei tule järjestää, muuta kuin virtuaalisesti, sanoo koronapandemiaryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä.

Viime viikolla Varsinais-Suomessa todettiin yhteensä 141 uutta koronavirustartuntaa, joista 46 viikonlopun aikana. Näistä runsas puolet (56 prosenttia) liittyi perheen ja lähipiirin tartuntoihin.

Koronapandemiaryhmä muistuttaa, että pienistäkin oireista tulisi edelleen ehdottomasti jäädä kotiin ja tarvittaessa hakeutua koronatestiin.

Koronavirustaudin ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on hieman laskenut. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ilmoittama ilmaantuvuusluku 100 000:a asukasta kohden on 51,9 kahden viikon ajalta (2.–15.11.), kun se viikko sitten oli 62,9, (jaksolta 26.10.–8.11.).