Varsinais-Suomen koronatartuntamäärissä lievää nousua – "Tartuntaketjujen jäljitys onnistunut hyvin"

Kuvituskuva.

Elokuun kääntyessä syyskuuksi on Varsinais-Suomessa nähtävissä lievää nousua koronatartuntamäärissä, toteaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) torstaina julkaisemassaan koronakatsauksessa.

Viimeisen viikon aikana (25.8.–1.9.) sairaanhoitopiirin alueella on ilmoitettu yhteensä 28 uutta varmistettua koronavirustartuntaa.

Tartunnan saaneista seitsemän on sairastunut muualla Suomessa kuin Varsinais-Suomessa, jossa heidän kotikuntansa sijaitsee. Kuusi on perheen sisäisiä tartuntoja.

Kaksi tartunnoista on peräisin ulkomailta. Lisäksi Varsinais-Suomen tilastoihin on merkitty kaksi sellaista Skopjen lennolta tullutta tartunnan saanutta, joilla ei ole vakituista kotikuntaa Suomessa.

– Tartuntaketjujen jäljitys on onnistunut Varsinais-Suomessa hyvin. Tartunnan lähde on tullut tai tulossa selville lähes kaikista, sairaanhoitopiirin tartuntatautien torjunnasta vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo tiedotteessa.

Varsinais-Suomessa asuvilla henkilöillä todetut koronavirustapaukset 8.3.2020–2.9.2020. Elokuusta lähtien positiivisten testitulosten määrä näkyy olevan jälleen lievässä kasvussa keskikesään verrattuna. Lähde ja grafiikka: VSSHP

Ilmaantuvuudessa on pientä kasvua. Ilmaantuvuus on nyt 7,5 tapausta 100 000 asukasta kohden, kun edellisellä viikolla vastaava luku oli 5,2.

Koulujen alku kasvatti testausmääriä voimakkaasti elokuussa, mikä pidensi myös testaustulosten saamista väliaikaisesti. Ruuhkaa on sairaanhoitopiirin mukaan nyt saatu purettua.

– Teemme kaiken aikaa parhaamme, että pystymme palvelemaan voimakkaasti kasvaneessa testaustarpeessa. Testitulosten perään ei kannata soittaa, jotta puhelinpalvelu ei ruuhkautuisi. Jos näyte olisi positiivinen, potilaaseen ollaan aina yhteydessä puhelimitse, laboratorion osastonylilääkäri Kaisu Rantakokko-Jalava kertoo tiedotteessa.

Juttua päivitetty 13.15: Päivitetty graafi (alkuperäisessä oli x-akselilla muutama väärin toistunut tieto).