Varsinais-Suomen koronatilanne: 12 ihmistä sairaalahoidossa koronaviruksen takia

Varsinais-Suomessa on viikon alussa sairaalahoidossa yhteensä 12 koronaviruspotilasta, tiedottaa Varsinai-Suomen sairaanhoitopiiri. Kaikkiaan maakunnassa on todettu koko epidemian aikana 117 tartuntaa.

Tyksiin ajan varanneilla ei ole johtajaylilääkäri Mikko Pietilän mukaan syytä perua aikoja.

– Jos vastaanotolle tai toimenpiteeseen saapuminen epäilyttää, kannattaa soittaa etukäteen ja keskustella asiasta. Jotkut vastaanotot voidaan järjestää ilman, että potilaan tarvitsee saapua Tyksin tiloihin. Sairaanhoitopiirissä on viime viikkoina tehty paljon työtä etähoidon mahdollistamiseksi, Pietilä kertoo tiedotteessa.

Tyks tarjoaa puhelinkeskustelujen lisäksi videovälitteisiä etävastaanottoja sekä tunnistautumista vaativaa chat-palvelua.

Kevään ja aurinkoisen sään myötä yleistynyt urheilu, puutarhatyöt ja mökkeily ovat aiheuttaneet tapaturmia, jotka ovat tuoneet potilaita Tyks Akuutti -päivystyspalveluun.

– Haluaisin muistuttaa ihmisiä, että uhkarohkeaksi ei kannata ryhtyä. Esimerkiksi putoaminen voi aiheuttaa vamman, jonka vuoksi sairaalaan tulo on välttämätöntä. Kaikki potilaat saavat meiltä hoitoa myös poikkeusaikana, Pietilä sanoo.