Varsinais-Suomen mielenterveys- ja päihdehoitopalveluita internetissä

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella toimivat mielenterveys- ja päihdehoitopalvelut löytyvät nyt myös internetistä.  Kaksikielisen Mielenterveystalo.fi-nettipalvelun osoitteet ovat www.mielenterveystalo.fi ja www.psykporten.fi

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) psykiatrian ja tietohallinnon sekä VSSHP:n psykiatrian tulosalueen yhdessä tuottamassa nettipalvelussa on ajantasaista tietoa aikuisten ja nuorten mielenterveysongelmista sekä niihin tukea ja hoitoa tarjoavista alueellisista ja valtakunnallisista palveluista.

Saman osoitteen kautta voi kirjautua myös nettiterapiaohjelmiin, joihin tarvitaan asianmukainen lähete esimerkiksi terveyskeskuslääkäriltä.

– Useimmat ihmiset ovat tottuneita internetin käyttäjiä ja netissä on paljon mielenterveysasioihin ja -palveluihin liittyvää tietoa. Tietoa ei kuitenkaan aina löydy helposti, eikä se ole aina edes luotettavaa, toteaa Mielenterveystalo-hankkeen projektipäällikkö Marko Muukka HUS-Tietohallinnosta.

Mielenterveystalo.fi-nettipalvelun tiedonhakupalveluihin ei tarvitse kirjautua, vaan tietoa voi hakea täysin nimettömänä.

Nettipalvelun toivotaan myös auttavan vaikeiden mielenterveydenhäiriöiden ennaltaehkäisyssä. Ennaltaehkäisyn tueksi palvelusta löytyy muun muassa itsehoito-oppaita ja -ohjelmia.