Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri käynnistää yt-neuvottelut

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti tänään  yksimielisesti, että piirin huonon talousennusteen vuoksi käynnistetään koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Samalla hallitus päätti, että yt-neuvotteluiden tavoitteet tuodaan hallituksen päätettäväksi ylimääräiseen kokoukseen 20.elokuuta.

Hallituksen esityslistaan sisältyvän tilannearvion mukaan sairaanhoitopiirin taloudellinen tilanne on kehittynyt vakavaksi. Sitovien nettokulujen ylitysennuste on 12,2 miljoonaa euroa. Vuoden 2012 tilinpäätös jäi 24,3 miljoonaa euroa alijäämäiseksi, mikä poikkesi talousarviosta 18,0 miljoonaa euroa. Uusin, kesäkuun lopun mukainen tulosennuste näyttää kuluvan tilikauden alijäämäksi 17,1 miljoonaa euroa, joka olisi 13,2 miljoonaa euroa suurempi kuin talousarviossa.

Sairaanhoitopiirin johtoryhmä pitää välttämättömänä jatkaa vuoteen 2013 kohdistuvien toimintakulujen supistuksia. Johtoryhmän mielestä on kuitenkin oleellista, että nyt toteutettua organisaatiouudistusta, hyvää kehittämishenkeä, monia meneillään olevia kustannusten alentamishankkeita ja hyvää työilmapiiriä ei vaaranneta.