Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on varautunut Postin työtaisteluun

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on varautunut Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n maanantaina alkavaan lakkoon monenlaisin varajärjestelyin.

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilän mukaan postilakko haittaa suuresti sairaanhoitopiiristä ja sen sairaaloista lähtevien lähetteiden, ajanvarauskirjeiden, laskujen ja muun kirjepostin kulkua.

– Lakko käytännössä estää potilaille lähetettävien kutsukirjeiden ja muun kirjepostin perillemenon lakon aikana. Sairaalasta lähetettävät pakettimuotoiset postit Posti kuitenkin lupaa toimittaa lakon aikanakin, Pietilä sanoo.

– Pidämme potilaisiin lakon aikana yhteyttä puhelimitse, tekstiviesteillä ja sähköpostilla. Lisäämme resursseja tarpeen mukaan yksiköissämme.

Sairaanhoitopiirin ohjeiden mukaan erityisesti kiireelliset lähetteet käsitellään välittömästi niiden saavuttua. Puhelinsoitoilla varmistetaan, että potilaat saavat tiedon myös vähemmän kiireellisistä ajanvarauksista.

Pietilä muistuttaa, että nyt kannattaa vastata puheluihin etenkin, mikäli odottaa yhteydenottoa Tyksistä tai muista sairaanhoitopiirin yksiköistä.